Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

25.04.2024 10:23 | Tisková zpráva

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvnosti. Během dvou víkendových dnů dorazilo na 7. ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu přibližně 23 tisíc návštěvníků.

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Během soboty a neděle návštěvníci zkonzumovali přímo na místě nebo si zakoupili na stáncích šest a půl tisíce kilogramů tvarůžků. Oblíbený a každoroční gastronomický svátek, který organizuje město Olomouc, letos naservíroval přes sedm desítek prodejců pestrých pochutin, přes 35 prodejců řemeslných produktů, zlatavý mok z místních minipivovarů a také pestrý doprovodný program včetně hudebních vystoupení pro velké i malé návštěvníky.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 23578 lidí

7. ročník festivalu přinesl v roce 2024 také jednu zásadní novinku - kulinářský souboj špičkových kuchařů na hlavním pódiu na Horním náměstí. O Tvarůžkovém králi rozhodli sami návštěvníci. Po ochutnání nejrůznějších specialit odevzdali celkem 1113 lístků a v hlasování rozhodli o vítězi, kterým se stal Michal Duračka z restaurace Asado grill.

„Bylo to úžasné kuchařské představení těch nejlepších mistrů svého oboru. Těší nás, že se setkalo také s velkým ohlasem veřejnosti, která svým hlasem rozhodla o korunovaci historicky prvního Tvarůžkového krále,“ uvedla Karin Vykydalová, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu magistrátu města Olomouce.

Tvarůžkové dobroty od tradičních věnečků a koleček přes ochucené kousky až po různé tvarůžkové speciality, jako burgery nebo zákusky, si vychutnávaly tisíce milovníků dobrého jídla v sobotu i v neděli.

„Lidem chutnala nejen kolečková tvarůžková klasika, ale i tvarůžky upravené do rozmanitých podob a chutí. Olomoucké tvarůžky jsou prostě pochutinou, která je pevnou a voňavou součástí naší gastro kultury. Velké díky patří městu Olomouc, které náš region a jeho bohatství úspěšně představuje návštěvníkům i přes chuťové pohárky,“ uvedl Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.